Terugblik inloopbijeenkomst Gemaal Terwolde

Omwonenden en belangstellenden kwamen donderdag 21 september naar de inloopbijeenkomst voor het project Erfgoed Deal Gemaal Terwolde Polder Nijbroek.

Het werd een geslaagd contactmoment in en om het gemaal, met een mooie opkomst. Projectteamleden praatten de bewoners bij over de stand van zaken. Het 3D-model van aannemer Dubbink van de uitbreiding van het gemaal, sprak letterlijk en figuurlijk tot de verbeelding. De reacties varieerden van “het wordt groter dan ik dacht” tot aan “het wordt kleiner dan ik dacht”. De meerwaarde van een 3D-model ten opzichte van een platte kaart werd hiermee meteen aangetoond.

Ontwerpbureau Open Kaart liet het conceptontwerp zien van de buitenkant van het huidige gemalencomplex en de toekomstige uitbreiding. Ook nam Open Kaart de bewoners mee in de terreininrichting. Dit leverde een aantal suggesties en aandachtspunten op waarmee we aan de slag gaan, zoals het aantal parkeerplaatsen.

Tot slot konden de belangstellenden kennismaken met IESSEL Cider en de cider proeven. IESSEL Cider opent in 2025 een ciderij in het voormalige stoomgemaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

(circa vier nieuwsbrieven per jaar)

Bij inschrijven ga je akkoord met de verwerking van je gegevens volgens ons privacystatement.

Ga naar de inhoud